Poederbrieven aangetroffen in brievenbussen Ede: “Mogelijk 1 aprilgrap” - GelreNieuws.nl

Poederbrieven aangetroffen in brievenbussen Ede: “Mogelijk 1 aprilgrap”

Geplaatst op 2 april 2021, om 18:52 uur

EDE – Op de Dieselstraat in Ede, bij brievenbussen van PostNL, zijn de hulpdiensten vrijdagavond bezig met een actie vanwege het aantreffen van poederbrieven. Ook bij een andere brievenbus aan de Laarwoud in Ede zijn de hulpdiensten bezig geweest vanwege soortgelijke brievenbussen. De politiewoordvoerder wil geen commentaar geven op dit incident.

De brandweer werd voor beide adressen rond 18:20 uur opgeroepen, voor assistentie van de politie. Zij zijn geroepen naar twee brievenbussen, één aan de Laarwoud en één aan de Dieselstraat. De straten waren beiden enige tijd afgesloten. Het zou volgens de hulpdiensten gaan om een poederbrief die was gepost in de brievenbus. De brandweer moest controleren of het zou gaan om een gevaarlijke stof in de brieven, dit bleek echter niet het geval.

Deze brief met poeder is gisteren gepost, op 1 april, zo meldt een medewerker van PostNL. Er wordt ter plekke gesuggereerd dat het mogelijk daarom om een uit de hand gelopen 1 april grap zou te gaan. Op dit moment kan niemand dit verhaal nog bevestigen, tevens is het niet bekend of de politie de zaak nog oppakt verder.

foto: Luke Beens / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com