Politie beëindigd illegaal feest in Weurt

Geplaatst op 25 april 2021, om 03:02 uur

WEURT – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest langs de Hogelandseweg in Weurt bij Nijmegen beëindigd.

Ongeveer 22:45 uur kreeg de politie een melding over geluidsoverlast op een terrein dat naast het terrein van de Zuiveringsinstallatie van Waterschap Rivierenland ligt. De harde muziek was buiten duidelijk te horen. De politie was daarop bezig met verkennen van de omgeving. Minstens één persoon heeft in de tussentijd het terrein verlaten, deze werd direct door de politie staande gehouden.

Het was niet bekend hoeveel personen binnen waren, daarop heeft de politie het groot aangepakt. Met 15 voertuigen waren ze ter plaatse gekomen. De brandweer heeft het hek geforceerd, waarna ze het terrein op konden rijden.

Binnen enkele minuten was de harde muziek uit. De politie heeft binnen en buiten een aantal mensen gecontroleerd. De politie meldde na het binnentreden dat er geluidsinstallatie in beslag genomen is. Hoeveel mensen er binnen waren en wat daar mee gebeurd is, is niet bekend gemaakt nog.

Foto’s John Beckmann/Persbureau Heitink