Grote brand bij shisha lounge in binnenstad Arnhem - GelreNieuws.nl

Grote brand bij shisha lounge in binnenstad Arnhem

Geplaatst op 31 mei 2021, om 07:10 uur

ARNHEM – Bij de Shisha lounge en restaurant Imparator aan de Hoogstraat in Arnhem, onder de bioscoop VUE in de binnenstad, heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. In totaal zijn negen woningen ontruimd en is ook de bioscoop flink beschadigd.

De brand werd rond 04:10 uur ontdekt, waarna de brandweer uitrukte. Ter plekke bleek er bij de voordeur een hevige brand te woeden, die naar binnen was geslagen. Ook enkele fietsen voor het pand stonden in brand. De rook van de brand was doorgeslagen naar de bioscoop boven het brandende pand, evenals negen naastgelegen woningen die ontruimd zijn.  Ook een naastgelegen winkel heeft rookschade opgelopen. De omgeving moesten hun ramen dicht doen vanwege de rookoverlast.

Aangestoken
Buurtbewoners zeggen dat de brand is aangestoken met een behulp van vloeistof in een jerrycan. De politie heeft dit verhaal ook gehoord en zij zijn daarom een groot onderzoek gestart en beschouwen de brand inmiddels als een plaats delict. De omgeving is afgezet.

Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is ook naar de brand gekomen om de bewoners van negen ontruimde woningen bij te staan.

foto’s: Roland Heitink & Sarina Scheper / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com