Minderjarige zonder rijbewijs ramt onder invloed zijgevel van bakker - GelreNieuws.nl

Minderjarige zonder rijbewijs ramt onder invloed zijgevel van bakker

Geplaatst op 29 mei 2021, om 18:48 uur

KESTEREN – Een auto die zaterdagnacht tegen de gevel van een bakkerij in Kesteren is gereden, werd bestuurd door een minderjarige inwoner uit Rhenen. De bestuurder had tevens geen rijbewijs en was onder invloed.

Rond 03.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval. Een auto botste door onbekende oorzaak tegen de zijgevel van bakkerij De Greef. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Er kwamen drie ambulances ter plaatse en een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. Door de klap ontstonden er scheuren in de gevel, aan zowel binnen- als buitenzijde, en daarnaast is er ook een gat in de gevel te zien.

Minderjarige bestuurder onder invloed
Twee personen raakten gewond. Volgens De Gelderlander zou het gaan om een minderjarige bestuurder uit Rhenen. Een plaatsgenoot is eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder verkeerde onder invloed, bloedonderzoek moet uitwijzen of er alcohol of drugs in het spel was, zo meldt de politiewoordvoerder. Tevens had de bestuurder geen rijbewijs. “Of er nog meer mensen in de auto zaten tijdens de botsing, kan ik op dit moment niet zeggen. Het onderzoek loopt nog.” Aldus de woordvoerder.

Het eveneens beschadigde winkelpand blijft voorlopig voor klanten gesloten, uit veiligheidsoverwegingen. Dit meldt de eigenaar van de winkel tegenover De Gelderlander

foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com