Opnieuw onrust bij stadion De Graafschap: ME grijpt in bij rellen

Geplaatst op 13 mei 2021, om 08:47 uur

DOETINCHEM – Woensdagavond heeft een groep supporters, na het mislopen van directe promotie voor De Graafschap, voor flinke onrust gezorgd bij het stadion en in de omgeving ervan. Ze zorgden voor een grimmige sfeer en staken vuurwerk af. De politie moest de ME inzetten om de rust terug te laten keren.

Nadat de wedstrijd met Helmond Sport in 0-0 gelijkspel was geëindigd, waardoor De Graafschap niet direct promoveerde naar de eredivisie, keerden veel supporters snel huiswaarts. De politie was op het terrein van het stadion om een oogje in het zeil te houden. Het parkeerterrein voor de hoofdingang was afgesloten met een hek en stewards zagen erop toe dat de fans deze ingang niet konden bereiken. Een uur na de wedstrijd leek de rust te zijn teruggekeerd, maar de fans hielden zich op bij spelersbussen. Hier zongen zei ‘Forza De Graafschap’ om hun club bij te staan en ze staken ook zwaar vuurwerk en fakkels af.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Opstootjes
Tegen het einde van de avond ontstonden er opstootjes tussen de politie en de supporters met vuurwerk en werden de vernieling aangericht. De Mobiele Eenheid (ME) kwam hierop in actie, of er aanhouding zijn verricht is tot op heden nog niet bekend.

Tweede keer al
Vrijdag kwamen er ook al honderden supporters naar het stadion. Toen om de spelersbus van De Graafschap te onthalen na een teleurstellende gelijk spel tegen Jong Ajax in Amsterdam. Toen werden daar journalisten verbaal geïntimideerd en persfotograaf fysiek belaagd.

De Graafschap speelt komende zaterdag thuis tegen Roda JC in de laatste kans dit seizoen voor promotie tijdens de play-offs.