Arnhemmer sleurt agent mee in auto bij ontsnappingspoging voor blaastest - GelreNieuws        

Arnhemmer sleurt agent mee in auto bij ontsnappingspoging voor blaastest

Geplaatst op 28 juni 2021, om 17:34 uur

ARNHEM – Naar eigen zeggen had hij een halve fles cognac op en wiet gebruikt. Dus waarom de 30-jarige chauffeur uit Arnhem niet veel voelde voor een blaastest, is wel duidelijk. Hij probeerde plotseling weg te rijden, daarmee de controlerende agent meeslepend. De politierechter veroordeelde hem vandaag tot acht maanden cel.

Op zaterdagavond 3 april zag de agent op de Heereweg vóór het gemeentehuis in Lisse (Zuid-Holland) een auto stil staan, midden op de weg. De twee portieren aan de linkerzijde stonden open en er klonk muziek. De agent sprak de twee inzittenden aan waarvan er één bezig was een joint te draaien.

Toen hij bij de 30-jarige Arnhemmer een sterke alcohollucht rook, vroeg hij hem mee te werken aan een blaastest. In plaats daarvan gaf de Arnhemmer plotseling flink gas. Doordat de agent tussen de openstaande deuren stond, dreigde hij geraakt te worden en onder de auto te komen.

Betonnen bol
Hij dook daarom naar voren, half op de schoot van de chauffeur. De wagen kwam tot stilstand tegen één van de betonnen bollen vóór het gemeentehuis. Hierop reed de chauffeur hard achteruit en vervolgens weer hard vooruit in een nieuwe poging om van de agent af te komen. Weer kwam hij tot stilstand tegen een betonnen bol.

Inmiddels was er assistentie verschenen en beide inzittenden werden ingerekend. De agent kwam vrij met de schrik van zijn leven en een zere knie.

‘Onaanvaardbaar’
Volgens de officier van justitie heeft de Arnhemmer zich schuldig gemaakt aan een poging zware mishandeling en rijden onder invloed van drank en drugs. “Het is onaanvaardbaar dat er agressie en geweld wordt gepleegd tegen politieagenten of hulpverleners”, aldus de officier op zitting. Hij eiste acht maanden cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk).

De politierechter vond de ten laste gelegde feiten bewezen. Hij veroordeelde de Arnhemmer tot acht maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). Daarnaast werd zijn auto verbeurd verklaard en mag hij achttien maanden niet rijden. Ook moet hij de agent 750 euro schadevergoeding betalen.