Auto wijkt uit en slaat meermaals over de kop

Geplaatst op 12 juni 2021, om 21:49 uur

HAALDEREN – Zaterdagavond heeft er een flink ongeval plaats gevonden aan de van der Mondeweg in Haalderen. Hiervoor werden massaal de hulpdiensten opgeroepen.

Omstreeks 20:15 uur wilde een auto vanuit de Groenestraat de van der Mondeweg opdraaien. De bestuurder die doorgaande weg op draaide schatte de situatie verkeerd in. Hij kwam de weg op en zag een auto heel snel op zich afgekomen. De bestuurder liet het gas los uit schrik reactie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De andere bestuurder komend vanuit Haalderen, schrok zo van de auto, dat hij een uitwijk manoeuvre moest uitvoeren. Hij trok het stuur naar links, hij kwam aan de andere kant van de weg in de berm. Hij trok het stuur naar rechts waardoor de auto schuin ging. Hierbij is de wagen meermaals over de kop geslagen. Door een bosschage heen, tegen een boom aan en uiteindelijk over een grindpad door een bomenhaag in een tuin tot stilstand kwam.

De brandweer van Bemmel en Arnhem werden met spoed opgeroepen alsmede een ambulance en meerdere politievoertuigen. De brandweer van Bemmel en politie waren binnen enkele minuten ter plaatse. De bestuurder van de gecrashte auto was al uit het voertuig. De ter plaatse gekomen ambulance heeft de bestuurder nagekeken en overgebracht naar het ziekenhuis.

Een berger heeft de bomenhaag verwijderd door middel van een lier. Vervolgens kan de auto uit de voortuin gehaald worden.

Voor het laatste nieuws uit de regio kun je ons op volgen via de app: Get it on Google Play Get it on Apple Store Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

©Foto’s: Jeffrey Slendebroek & Dylan Jünemann /Persbureau Heitink