Bestelbusje rijdt fietsenwinkel binnen in Nijmegen en brand uit

Geplaatst op 3 juni 2021, om 08:34 uur

NIJMEGEN – Woensdag op donderdag nacht is een bestelbusje een fietsenwinkel binnen gereden, waarna het busje in brand stond. Mogelijk is het busje in brand gestoken. Dit gebeurde aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen.

Rond 03:25 werd de brandweer gealarmeerd de brand. Toen de brandweer arriveerde stond een bestelbusje binnen in de winkel, die door de pui was gereden, en deze stond in brand. De bestelbusje is mogelijk in brand gestoken. De vlammen sloegen al snel over op een aantal e-bikes. De rook kwam een lange tijd uit de bovenste verdieping.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Geblust
De brand bevond zich bij Amslod / Jan Kooij, die tevens een Experience Center binnen zijn winkel heeft zitten. Het grote pand heeft meerdere verdiepingen, wat voor de brandweer extra lastig maakte. Inmiddels is de brand geblust.

Er heeft voor dit incident ook enige tijd een politiehelikopter boven Nijmegen gevolgen om de daders proberen op te sporen. De politie heeft een schoen gevonden in de buurt van het pand, mogelijk is deze schoen van een verdachte. De politie onderzoekt of de schoen van de verdachte is, net als het incident zelf.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink