Brandweerlieden herdenken omgekomen collega’s

Geplaatst op 19 juni 2021, om 16:52 uur

NEDERLAND – Vandaag, zaterdag 19 juni, staat de brandweer stil bij bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het brandweerwerk.

Jaarlijks worden op de derde zaterdag van juni brandweerlieden herdacht die zijn omgekomen tijdens het werk of als gevolg van hun werk. Op veel brandweerposten wordt vandaag de vlag halfstok gehangen. Er wordt op ruim honderd kazernes ook een ereteken gemaakt met water.

Ook is er een landelijke herdenking vandaag bij het nationaal brandweermonument in Schaarsbergen, deze herdenking was vanaf 12:00 uur tot even na 13:00 uur live te volgen op www.brandweermonument.nl.

Naast de herdenking, eretekens en vlaggen die halfstok zijn gehangen wordt ook op sociale media aandacht hieraan gegeven. Veel mensen veranderen vandaag hun profielfoto in het zwarte brandweerlogo. Ook wordt de hashtag ‘#brandweerherdenking’ gebruikt om aan te geven dat er stil wordt gestaan bij de omgekomen brandweermensen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt bij de herdenking op de brandweerkazerne in Doorwerth. Hier waren ook brandweerlieden van brandweer Oosterbeek bij aanwezig.

Foto’s: Persbureau Heitink