‘Slapende’ inbrekers aangehouden in Renkum - GelreNieuws.nl

‘Slapende’ inbrekers aangehouden in Renkum

Geplaatst op 22 juni 2021, om 20:51 uur

RENKUM – De politie had dinsdag een melding gekregen van een heterdaad inbraak in een woning aan de Jan Tooropstraat in Renkum. Er werden na een zoektocht ‘slapende’ inbrekers aangetroffen.

Een alerte buurtbewoner schakelde de politie in, zij gingen direct richting het adres waar mogelijk een heterdaad inbraak zou zijn. De agenten waren erg snel ter plaatse en troffen enorme braakschade aan, helaas niet de inbrekers. Met verschillende eenheden, waaronder een politiehelikopter werd er actief gezocht in de omgeving naar de daders.

De aanwezige politiemensen wisten vrijwel zeker dat de daders niet ver weg konden zijn door hun snelle inzet. Ook had de melder niemand de woning zien verlaten.

Bij een bovengelegen woning werden spullen aangetroffen die waren te linken aan de inbraak, met een machtiging tot binnentreden is de politie de bovenwoning ingegaan. In deze woning werden twee mannen aangetroffen in de slaapkamer. De personen deden alsof zij sliepen en lagen zelfs uitgekleed op bed.

De politie onderzoekt samen met de forensische opsporing beide woningen en verzameld bewijsmateriaal. De verdachte zijn uiteraard aangehouden en mochten ‘verder slapen’ in het cellencomplex. Ondanks dat er al aanhoudingen zijn verricht vraagt de politie alsnog contact op te nemen als u meer info omtrent dit incident heeft.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com