Zeer grote brand bij boerderij in Angerlo - GelreNieuws.nl

Zeer grote brand bij boerderij in Angerlo

Geplaatst op 6 juni 2021, om 19:24 uur

ANGERLO – Zondagavond is er een zeer grote brand ontstaan in een schuur bij een boerderij aan de Grote Veldstraat in Angerlo. De rookontwikkeling was enige tijd op zeer grote afstand goed zichtbaar.

De brand werd iets na 19.00 uur ontdekt, waarna er een bluspoging werd ondernomen en de brandweer werd gealarmeerd. Direct schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. Het gaat om een schuur waar hooi in op werd geslagen. Meerdere eenheden afkomstig van verschillende posten gingen met spoed onderweg om de brand te bestrijden. Ondanks de grote inzet van de brandweer zou een groot deel van de schuur als verloren moeten worden beschouwd.

Volgens de politie ter plaatse zouden er geen slachtoffers bij de brand betrokken zijn, ook zouden er geen dieren worden gehouden. Een woordvoerder deelde halverwege de avond mede dat de brandweer naar verwachting nog enkele uren druk zou zijn met blussen. De brand is momenteel onder controle, maar de kans da t het vuur weer oplaait door de wind is aanwezig.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

 

Foto’s: Persbureau Heitink