Brievenbus in appartementencomplex opgeblazen in Oosterbeek

Geplaatst op 13 juli 2021, om 23:25 uur

OOSTERBEEK – Op de Margrietstraat in Oosterbeek is dinsdagavond een brievenbus van een appartementencomplex ontploft. Vermoedelijk is hier vuurwerk naar binnen gegooid.

Omstanders hoorden tussen 22:00 uur en 22:15 uur een harde knal, waardoor de hele buurt naar buiten kwam. Ook zou het portiek enige tijd vol rook hebben gestaan. Men zegt tegen elkaar dat de politie was gebeld en eraan zouden komen, maar die kwamen niet. Uiteindelijk heeft de betreffende bewoner, die niet thuis was, de politie nogmaals gebeld. Hij kreeg te horen dat hij binnen enkele dagen gebeld zou worden voor een aangifte, maar de politie niet direct zou komen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mogelijk vuurwerk
Wat er precies voor gezorgd heeft dat de explosie plaatsvond, is dus nog niet duidelijk. Volgens de bewoner zou het mogelijk gaan om vuurwerk, gezien de lucht en resten wat was aangetroffen. Het pakketje is deels verbrand, maar de inhoud is nog bruikbaar, zo meldt hij na een inspectie.

De bewoner heeft geen enkele idee wie dit gedaan kan hebben. “Ik heb geen idee wie dit gedaan heeft. Ik heb, voor zover ik weet, met niemand ruzie.”

foto’s: Persbureau Heitink