Coronabesmettingen na opening nachtclub City Lido

Geplaatst op 5 juli 2021, om 20:05 uur

GROENLO – Iedereen die afgelopen zaterdag bij dancing City Lido in Groenlo binnen is geweest, wordt opgeroepen om zich te laten testen op het coronavirus. Dit moet nadat na afloop van de stapavond is gebleken dat er toch drie besmette bezoekers hebben rondgelopen. Dat laat de uitgaansgelegenheid in Groenlo weten op Facebook.

“Wij balen hier enorm van”, zo staat geschreven op de Facebook-pagina van City Lido. City Lido ging afgelopen zaterdag voor het eerst weer open, na bijna 1,5 jaar dicht te zijn geweest. Met 1.000 bezoekers was de uitgaansavond volledig uitverkocht. Bezoekers mochten alleen naar binnen met een negatieve coronatest, die ze konden laten zien in de CoronaCheck-app.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kwetsbaar systeem door deltavariant
“Dit voorbeeld laat nogmaals zien dat het systeem niet waterdicht is. Voor grootschalige evenementen is dit een zorgelijk punt”, zegt burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre tegen De Gelderlander. “Nu de besmettelijke deltavariant van het coronavirus rondwaart kan dit tot een groot aantal besmettingen leiden.”

De club heeft als gevolg van de besmettingen de eerstvolgende stapavond zaterdag heeft afgelast.