Man (19) uit Warnsveld valt agenten aan in Arnhem

Geplaatst op 10 juli 2021, om 11:44 uur

ARNHEM – Een 19-jarige man uit Warnsveld heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere agenten aangevallen in de Hennepstraat in Arnhem. De politie was op een melding afgekomen van een vechtpartij.

Rond 01.45 uur kwam de melding van de vechtpartij, waarbij mogelijk een vuurwapen in het spel was. Toen de agenten ter plaatse waren was de sfeer rustig, aldus de politie. Ze troffen tijdens een uitgebreide controle geen vuurwapen. Ook was er niet geschoten.

Pepperspray gebruikt bij aanhouding
Na dat de politie de controle in en rond het café annex zalencentrum had afgerond, ontstond er een vechtpartij in de nabijgelegen Hennepstraat. Toen de agenten daar ingrepen vond een 19-jarige man uit Warnsveld het volgens de zegsman nodig om een van de agenten in het gezicht te slaan. Om de situatie onder controle te krijgen hebben de agenten gebruik gemaakt van pepperspray. Naast de man uit Warnsveld pakten ze ook een 22-jarige man uit Arnhem op. Hij bemoeide zicht met aanhouding van de 19-jarige verdachte en hinderde daarbij de politie. De twee verdachten zitten nog vast.

Foto’s: Persbureau Heitink