Man op scootmobiel aangehouden na aanrijding in Nijmegen - GelreNieuws        

Man op scootmobiel aangehouden na aanrijding in Nijmegen

Geplaatst op 24 juli 2021, om 09:59 uur

NIJMEGEN – Op de Parkweg in Nijmegen heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden. Een man op een scootmobiel is hierbij aangehouden.

Het ongeval vond rond 20.45 uur plaats. Een man reed met zijn scootmobiel vanuit het Kronenburgerpark richting Plein 1944, toen hij vol gas tegen twee geparkeerde auto’s reed. Omstanders belden de hulpdiensten. De man accepteerde geen hulp. Het ambulancepersoneel heeft de man wel nagekeken. Hij raakte lichtgewond bij de aanrijding en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Agenten hadden sterk het vermoeden dat de man gedronken zou hebben. Onder andere door zijn gedrag, de alcoholgeur en omdat getuigen die vertelden dat de man een fles wijn dronk in het park. De politie heeft hierom een blaastest afgenomen bij de man, dat is ook procedure bij aanrijdingen. De man weigerde ook hieraan mee te werken. Na aanmoedigen van zijn vrienden onderging de man toch de alcoholcontrole.

Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hierom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt een ademanalyse afgenomen om te achterhalen hoeveel de man precies heeft gedronken. De scootmobiel, die doormidden brak bij de aanrijding werd langs de weg geparkeerd. Deze wordt later opgehaald.