Park Sonsbeek in Arnhem ’s nachts op slot, ook gaat er een alcoholverbod gelden

Geplaatst op 27 juli 2021, om 15:38 uur

ARNHEM – Park Sonsbeek in Arnhem gaat voor ruim twee maanden om 23:00 uur dicht. Ook is er tot eind september een alcoholverbod. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft dit besluit genomen.

In het park zou al wekenlang ‘s avond en ’s nachts grote feesten worden gehouden. Volgens de burgermeester wordt er tijdens de feesten veel alcohol en drugs gebruikt. De bezoekers houden ook geen afstand van elkaar. De politie en handhaving zouden ‘bijna continu’ moeten ingrijpen. Één keer vond er een grote vechtpartij plaats waarbij zo’n honderd mensen bij betrokken waren.

Overlast
Buurtbewoners klagen al lange tijd over aanhoudende overlast vanuit het park. Nu de zomervakantie is gestart wordt er gevreesd dat er nog meer jongeren naar het park gaan. Dat zorgt voor ‘onacceptabele gezondheidsrisico’s’, stelt Marcouch. ‘De bezoekers maken dit park ’s nachts te gevaarlijk.’ De burgemeester wijst ook ouders op hun verantwoordelijkheid.

Vanaf dinsdag gaat Park Sonsbeek tussen 23:00 uur en 5:00 uur dicht. Het alcoholverbod gaat al om 20:00 uur in. De horeca op het park vormt een uitzondering.

Foto: archief / Persbureau Heitink