Patiënten uit Limburgs ziekenhuis vervoerd naar Gelderland - GelreNieuws        

Patiënten uit Limburgs ziekenhuis vervoerd naar Gelderland

Geplaatst op 16 juli 2021, om 19:23 uur

LIMBURG/GELDERLAND – Vrijdag zijn er patiënten geëvacueerd uit het VieCuri ziekenhuis in Venlo. De patiënten worden overgebracht naar Gelderse ziekenhuizen. In totaal worden er 140 patiënten overgeplaatst.

De patiënten worden verplaatst in verband met de wateroverlast in Limburg. Zij worden vervoerd naar het Radboudumc in Nijmegen, het CWZ ziekenhuis in Nijmegen en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Het is niet precies bekend wanneer de patiënten in de Gelderse ziekenhuizen aankomen. De veiligheidsregio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid sturen totaal tien tot elf ambulances aan. Deze zullen tot 23:00 uur vanavond patiënten vervoeren vanuit Venlo naar Gelderland.

Horrorscenario
“Het ergste wat ons kan gebeuren, is dat we de zorg niet meer kunnen bieden in ons ziekenhuis”, verteld IJsbrand Schouten namens VieCuri tijdens een persconferentie over de evacuatie. “Dat absolute horrorscenario willen we voorkomen.”

Er liggen in het VieCuri tweehonderd patiënten, hiervan zijn er veertig kwetsbaar tot zeer kwetsbaar. De evacuatie moet om 3:00 uur vannacht voltooid zijn. Defensie is ingeschakeld om bij de evacuatie te helpen.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink