RTL Boulevard vanaf vanavond weer uitgezonden

Geplaatst op 12 juli 2021, om 16:49 uur

AMSTERDAM – De uitzendingen van RTL Boulevard worden vanavond hervat. Het programma wordt niet langer gemaakt in de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar vanuit een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum.

De uitzendingen vanuit Amsterdam konden dit weekend niet doorgaan omdat sprake was van een bedreigende situatie. Die ontstond na de aanslag vorige week dinsdag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die als vaste gast een belangrijke bijdrage levert aan het programma.

Veiligheid medewerkers
“Persvrijheid is een groot goed in Nederland”, laat de gemeente Hilversum weten. Dat is een ‘belangrijk argument’ geweest in de ‘grondige afweging’ die is gemaakt om de uitzendingen vanuit het Mediapark van start te laten gaan.

De plek is bepaald in overleg met de zogeheten driehoek in Hilversum: de burgemeester, de officier van justitie en de politiechef. Via ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ wordt gezorgd voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en bewoners, stelt de gemeente in een persbericht.

RTL Nederland zegt dat veiligheid voor de medewerkers topprioriteit is. “Wij hebben vertrouwen in het advies van de veiligheidsautoriteiten dat we de uitzendingen op een nieuwe locatie op het Mediapark in Hilversum kunnen hervatten.”

Het bedrijf zegt dankbaar te zijn voor de steun van de autoriteiten, kijkers, zakelijke partners en media.

‘Buitengewoon kwalijk’
Eerder vandaag zei demissionair minister Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) het ‘buitengewoon kwalijk’ te vinden dat RTL Boulevard niet kon worden uitgezonden. Hij vindt dat het programma ‘zo snel mogelijk weer in de lucht’ moet zijn.

De NPO liet weten klaar te staan, mocht RTL de hulp van de publieke omroep nodig hebben.