Stille tocht voor man die omkwam op het spoor in Wolfheze

Geplaatst op 27 juli 2021, om 23:02 uur

WOLFHEZE – In Wolfheze is dinsdagavond een stille tocht gehouden na de dodelijke aanrijding vrijdagochtend. Bij de aanrijding kwam een oudere, blinde man met een rollator om het leven.

Om 18:50 uur begon de tocht. Een grote groep, zeker 100 mensen liepen mee. Ze legde een korte route af richting een grasveld, nabij de plek van het ongeval, naast het spoor. De mensen hebben stuk voor stuk bloemen gelegd rondom een boom. Ook werden er kaarsjes aangestoken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er werd een korte toespraak gehouden ter nagedachtenis van de overledene. Mensen waren zichtbaar aangeslagen door het incident. Zij vinden dan ook dat er na veel verschillende incidenten op de spoorovergang iets moet gebeuren.

‘De overgang moet weg’
Door de vele incidenten op deze spoorovergang, is het dorp het zat. Er zijn verschillende slachtoffers die het leven hebben gelaten op deze plek. ‘Er moet iets gebeuren’.

Er liggen plannen voor een tunnel onder de overgang door, maar of dit ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden is onbekend. Buurtbewoners vragen zich af of dat de gevaarlijke situatie oplost.

Foto’s: Sarina Scheper / Persbureau Heitink