Verdachte van moordaanslag Peter R. de Vries kom uit Gelderland - GelreNieuws.nl

Verdachte van moordaanslag Peter R. de Vries kom uit Gelderland

Geplaatst op 7 juli 2021, om 10:09 uur

MAURIK / TIEL – Één van de twee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries komt uit Gelderland. De verdachten zijn een 35-jarige Poolse man uit Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam.

Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam twee mannen aan die worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit woonachtig in Maurik en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam. Daar zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

“Peter vecht voor zijn leven”
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vecht voor zijn leven. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gisteravond tijdens een persconferentie van de driehoek. Ze sprak van een ‘brute, laffe‘ misdaad. Volgens politiecommissaris Frank Paauw is hij door een schutter van dichtbij neergeschoten.

De politie hield in Amsterdam nog een derde verdachte aan, een 18-jarige Amsterdammer. Hij is vandaag heengezonden en is geen verdachte meer in dit onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com