Weer veel vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt

Geplaatst op 1 juli 2021, om 08:59 uur

NIJMEGEN – Ter hoogte van de Nieuwe Dukenburgseweg met de Vossendijk in Nijmegen zijn donderdagochtend opnieuw vaten aangetroffen met vermoedelijk drugsafval. Eerder in de nacht werden ook al vaten aangetroffen in Overasselt.

Op de weg en het fietspad bij de Vossendijk en de Nieuwe Dukenburgseweg zijn deze ochtend meerdere vaten aangetroffen met vermoedelijk drugsafval. De brug zelf is niet afgesloten en het verkeer kan daar gewoon overheen rijden. Volgens de politie liggen er nu ongeveer 20 vaten met vermoedelijk drugsafval. De brandweer heeft meerdere metingen uitgevoerd naar de stof, maar het is nog niet bekend wat daar is uitgekomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eerdere dumping van vaten
In de nacht van woensdag op donderdag zijn in totaal ook al minimaal 25 vaten aangetroffen bij een natuurgebied tussen Wijchen en Overasselt. Deze waren gedumpt over een spoor van anderhalve kilometer lang ongeveer. Vermoedelijk gaat het hier ook om drugsvaten.

Afgesloten en bekeuring
De straten zijn afgesloten. Daarom moeten momenteel veel mensen omrijden. In totaal negeerden zeker drie fietsers de afzetting en poogde door te rijden. Hierop heeft de politie de fietsers voorzien van een bekeuring.

Waar al deze vaten vandaan komen, is niet bekend.

foto’s: John Beckmann & Sanne Peters / Persbureau Heitink