Wilde achtervolging eindigt in met politieauto in sloot: twee aanhoudingen - GelreNieuws.nl

Wilde achtervolging eindigt in met politieauto in sloot: twee aanhoudingen

Geplaatst op 22 juli 2021, om 13:08 uur

foto: Patrick ApenhorstELST – Woensdagmiddag zijn twee vrouwen van 28 en 33 jaar oud aangehouden na een wilde achtervolging door de politie. Hierbij crashte ook één politiewagen in de sloot. Het tweetal was op de vlucht na een inbraak eerder op de dag in Arnhem.

De twee vrouwen waren woensdagochtend betrokken bij een inbraak in een woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Een wijkagent zag ze later in de middag lopen, waarna zij op de vlucht sloegen en in een auto stapte. Hiermee begon de politieachtervolging, waarbij ook een helikopter aansloot.

Politieauto in de sloot
Tijdens de rit kwamen ze in botsing met meerdere politieauto’s, waarbij blikschade ontstond. De politie probeerde vervolgens, zonder succes, gecontroleerd de vrouwen van de weg te tikken. Op de kruising van de Hildo Kropstraat met de Hollanderbroeksestraat in Elst reden de twee een sloot in, waarna ze weg probeerden te rennen. Een politieauto eindigde ook in de sloot.

Het tweetal gooide een kussensloop met de mogelijk buit weg, zo meldt de politie. De politie vond sieraden en een portemonnee, die vermoedelijk van de inbraak afkomstig waren. Na de achtervolging konden de twee aangehouden worden.

Kogelwerend vest
Later die avond werd de brandweer van Valburg opgeroepen met de oppervlakteredders, die speciale kleding hebben en getraind zijn en om ter water te gaan. Zij moesten naar Elst om de politie te assisteren omdat, nadat de politieauto ter water was geraakt en een kogelwerend vest in het water was achtergebleven. Brandweerlieden hadden dit vest binnen enkele minuten ter pakken en kon deze weer aan de politie overhandigen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com