Zwaargewond meisje bij fruitbedrijf werd geraakt door kogel uit luchtdrukwapen van haar broertje

Geplaatst op 14 juli 2021, om 13:51 uur

BEUSICHEM – Dinsdagavond raakte een meisje zwaargewond op het terrein van een fruitbedrijf in Beusichem. Het meisje blijk te zijn geraakt door een kogel uit een luchtdrukwapen. Dit meldt de politie desgevraagd.

De schutter bleek het broertje van het meisje. Beide kinderen zijn rond eind basisschool-begin middelbare school leeftijd. De kinderen waren aan het spelen in de boomgaard op het terrein, waarbij het flink mis ging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de jongen verhoord, maar gaan uit van een ongeluk. Hij zou zijn zusje niet bewust hebben willen verwonden. De jongen hoefde niet op het politiebureau te blijven en mocht dezelfde avond weer naar huis.

Voor medische zorg waren er twee traumahelikopters geland.
Zie ook:  https://www.gelrenieuws.nl/2021/07/kindje-zwaargewond-geraakt-bij-ernstig-incident-twee-traumahelikopters-geland.html

Luchtdrukwapen
Het gebruik van een luchtdrukwapen is alleen toegestaan op eigen terrein of op een schietbaan. In dit geval was er sprake van eigen terrein. Wanneer je een luchtdrukwapen bij je hebt of gebruikt op de openbare weg, dan is dat strafbaar. Dit is volgens de Wet wapens en munitie, aldus de politie.

Foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink