Bestelbus op zijnkant: inzittenden slaan op de vlucht

Geplaatst op 21 augustus 2021, om 10:52 uur

NIJMEGEN – Vrijdag op zaterdagnacht heeft er eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Ackerbroekweg in Nijmegen. Inzittenden van het voertuig sloegen op de vlucht na het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur, waarna de hulpdiensten groots uitrukten. Getuigen hoorden de bestelauto slippen en zagen het voertuig op de zijkant slaan. De beide inzittenden klommen via de zijdeur het voertuig uit en sloegen op de vlucht. De brandweer keek het voertuig na en koppelde de accu los.

Ambulancepersoneel kwam ter plaatse, maar hoefde niet niemand na te kijken. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen. De politie zocht uit wie de eigenaar van de auto was. Ze namen contact op en gaven de bestuurder de kans zichzelf te melden. Enkele eigendommen van de bestuurder en zijn bijrijder werden in het voertuig aangetroffen en zijn in beslag genomen door de politie.

De bestuurder heeft zich uiteindelijk niet gemeld bij de ongevalslocatie. Een berger heeft de bestelauto weg gesleept. Rond 02.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Sanne Peters / Persbureau Heitink