Dronken man steelt politieauto met diensthonden in Doetinchem

Geplaatst op 18 augustus 2021, om 20:36 uur

foto: PolitieDOETINCHEM/SILVOLDE – Dinsdagnacht heeft de politie na een intensieve zoektocht een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man werd aangehouden omdat hij een politieauto, met daarin politiehonden had gestolen. De politiewagen werd in Silvolde teruggevonden.

Rond 2:15 uur kwam een hondengeleider van de politie als eerste ter plaatse bij een scooterbrand op de van Houtmanstraat in Doetinchem. Een politiewoordvoerder verteld: ‘Het brandende voertuig stond op een gevaarlijke plek, waardoor onze collega snel moest handelen. Terwijl onze collega bezig was met het blussen van de brand, reed er iemand met zijn voertuig weg.’ De man die de auto heeft gestolen bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

De dienstauto werd later zonder inzittende aangetroffen op het Patrijsplein in Silvolde. Doormiddel van politiehonden die werden ingezet om de man te zoeken, is hij gevonden. De politiewoordvoerder laat weten dat de man is aangehouden, en dat hij nog in de cel zit. ‘Hij was zwaar onder invloed van alcohol en heeft nog het een en ander uit te leggen.’

Het voertuig van de politie heeft lichte schade opgelopen. ‘De diensthonden die achterin zaten, maken het goed.’