Man zonder rijbewijs aangehouden na achtervolging vanuit Nijmegen richting Arnhem - GelreNieuws.nl

Man zonder rijbewijs aangehouden na achtervolging vanuit Nijmegen richting Arnhem

Geplaatst op 19 augustus 2021, om 16:47 uur

foto: Dennis van BemmelNIJMEGEN – Woensdag hebben agenten een bestuurder klemgereden en aangehouden na een achtervolging vanaf Lent naar Elden. De auto van de bestuurder werd in beslag genomen. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, ook testte hij positief op drugs.

Op de Prins Mauritssingel in Nijmegen werd een snelheidscontrole gehouden door agenten, een voorbijrijdend voertuig trok de aandacht. Bij het zoeken in het politiesysteem kwam naar voren dat de man die het voertuig op naam had niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De agenten besloten hierom het voertuig te volgen. Op de A325 ter hoogte van aflag Elst werd er een stopteken gegeven aan de man. De bestuurder leek netjes te volgen, maar op het laatste moment deed hij dit niet. De man reed terug de A325 richting Arnhem op. De agenten hebben direct actie ondernomen, zij zetten de achtervolging in. Hierbij kregen zij assistentie van collega’s. Ter hoogte van afslag Elden is de politie erin geslaagd om de man tot stoppen te dwingen.

De bestuurder is door de politie aangehouden. Hij werd vervolgens positief getest op drugs. Voor onderzoek is er bloed afgenomen bij de man. Omdat hij voor de tweede keer betrapt is op het rijden zonder rijbewijs, is zijn auto in beslag genomen. De man heeft meerdere boetes ontvangen. Één voor het rijden zonder rijbewijs, één voor het negeren van een stopteken en één voor het overschrijden van een puntstuk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com