Politie houdt verdachten aan met getrokken vuurwapens: weg dicht

Geplaatst op 27 augustus 2021, om 22:09 uur

NIJMEGEN – De politie heeft vrijdagavond op de Weijbroekweg in Nijmegen meerdere personen aangehouden met getrokken pistolen. Deze personen zaten in een auto.

De politie ter plekke heeft laten weten dat zij een melding hebben gekregen dat er een auto was gezien waarbij de inzittenden mogelijk een vuurwapen hadden. De auto werd korte tijd later gezien door agenten, waarna zij rond 21:00 uur een BTGV opstartte. Een BTGV is een ‘benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten’, zoals dat in politiejargon heet. Dit wil zeggen dat agenten met getrokken vuurwapens de auto benaderen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere verdachten aangehouden
Zij hebben op de Weijbroekweg de auto aan de kant gezet en hun dienstwapens gericht. Via de megafoon riepen zij de inzittenden van het voertuig op om hun auto met handen in de lucht uit moesten komen. Meerdere verdachten zijn vervolgens aangehouden. De politie doorzoekt de hele auto en heeft op dit moment nog geen vuurwapen aangetroffen.

De politie heeft de weg afgesloten vanaf de IJpenbroekweg, waarna het verkeer werd omgeleid. Een half uur na het afsluiten van de weg is deze weer vrijgegeven. Een berger heeft de auto afgesleept.

foto’s: Persbureau Heitink