Twee personen aangehouden na poging tot oplichting in Huissen

Geplaatst op 3 augustus 2021, om 20:21 uur

foto: Patrick ApenhorstHUISSEN – Op donderdag 29 juli heeft de politie een melding gekregen van een mogelijke oplichting in Huissen. Er werd een poging gedaan de bankpas met pincode te stelen van de melder. Dit meldt de politie op sociale media.

De melder dacht contact te hebben me de bank. De bankmedewerker vertelde dat er fraude met de pinpas van de melder was gepleegd, en dat de pas vernietigd moest worden. Ter controle werd zijn pincode gevraagd. Een andere bankmedewerker zou binnen een uur de pas aan de deur komen halen. Echter vertrouwde de melder het niet, hij nam contact op met de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de wijkagent in de woning van de melder laten plaatsnemen in afwachting van de ‘bankmedewerker’. Binnen het uur ging daadwerkelijk de deurbel, er stond een 18-jarige dame die zich voordeed als bankmedewerker. De wijkagent heeft deze vrouw aangehouden.

Andere verdachte
‘In de nabije omgeving van de woning van melder zagen wij even later een voertuig rijden waarvan de bestuurder afwijkend en verdacht gedrag vertoonde. Dit voertuig werd door ons gecontroleerd. In het voertuig zat een twintigjarige man uit Diemen. Deze man bleek te linken aan de reeds aangehouden verdachte. In het voertuig werden opvallend veel bankpassen en random readers aangetroffen. Ook bleek deze man, die zelf geen postbode was, in het bezit te zijn van een PostNL jas.’ Ook deze man is aangehouden.

De politie laat weten dat uit onderzoek bleek dat beide verdachten konden worden gelinkt aan een soortgelijke oplichting in Groningen. De verdachten zullen zich moeten verantwoorden aan de rechter.