Brandende hybride auto compleet ondergedompeld in speciale container - GelreNieuws.nl

Brandende hybride auto compleet ondergedompeld in speciale container

Geplaatst op 27 september 2021, om 12:10 uur

DRUTEN – De brandweer werd in de nacht van zondag op maandag voor een autobrand aan de Leigraaf in Druten opgeroepen. Één van de voertuigen werd ondergedompeld in een speciale container om de brand te kunnen blussen.

De brandmelding werd rond 04:25 uur gedaan door omwonenden. Ter plaatse stonden twee voertuigen op een parkeerplaats in brand. De brandweer kon één van de voertuigen snel blussen, maar een schutting raakte wel zwaar beschadigd. Enkele meters verderop stond een caravan, deze raakte niet beschadigd.

Compleet blussen moeilijk
Het blussen van één van de andere voertuigen was moeilijk, aangezien dat dit een hybride auto was, welke dus een accu heeft. De auto bleef aan de rechter achterzijde branden. Het voertuig werd naar schatting na ongeveer twee en een half uur blussen met een berger in een container met water geplaatst. Het voertuig werd hiermee compleet ondergedompeld. Dit wordt gedaan zodat de accu’s afkoelen en niet meer kunnen ontbranden.

Dat onderdompelen gebeurde niet ter plaatse, maar bij de brandweer kazerne in Druten. Het voertuig bleef hier voor zeker een aantal uren in het water staan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com