Burgemeester sluit woning wegens hennepteelt in Arnhem

Geplaatst op 16 september 2021, om 19:22 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdag een woning aan de Van Goghstraat in Arnhem gesloten. Dit omdat de woning volledig werd gebruikt voor het telen van hennep.

In de woning waren drie kweekruimtes aanwezig, de woning werd niet bewoond. Er werden ruim 300 platen in het huis aangetroffen. Door waterlekkage en gesleutel in de meterkast zou er een gevaarlijke situatie zijn ontstaan die omwonende ernstig in gevaar bracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Burgemeester Marcouch
Wegens het overtreden van de Opiumwet is de woning door de burgemeester gesloten. ‘Deze kwekerijen zijn een groot gevaar voor de openbare orde en veiligheid in onze stad: wateroverlast, brandgevaar en de aanloop van ongure figuren, bovenal is het vaak een broeinest voor georganiseerde criminaliteit. Een verkeerd voorbeeld voor de Arnhemse kinderen en jongeren, die iedere kans op een eerlijk leven verdienen, zonder de valse verleidingen van drugscriminaliteit om de hoek. Verhuurders en pandeigenaren, ook aan u de oproep: wees alert en controleer uw panden. U kunt het verschil maken!’