Honden gered uit brandende woning in Apeldoorn

Geplaatst op 24 september 2021, om 15:15 uur

APELDOORN – Op de Glazeniershorst in Apeldoorn woedde vrijdagmiddag een brand in een woning, wat gevolgd werd door flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar ‘middelbrand’. Twee honden zijn uit een woning gered door de brandweer.

De brand werd rond 14:45 uur gemeld, waarna de brandweer al snel opschaalde en met meerdere voertuigen ter plekke kwamen. De melder heeft gezegd dat er zwarte rook uit de woning kwam, zo meldt de brandweerwoordvoerder. De brand woedde in een twee-onder-een-kapwoning op de eerste verdieping. Een wasmachine in de badkamer bleek de oorzaak van deze brand.

Honden gered
Brandweerlieden hebben twee honden uit de woning gehaald, waarna deze zijn verzorgd door de brandweer ter plekke. Een dierenarts zou onderweg zijn de dieren na te kijken, zo meldde de brandweerwoordvoerder. “Een dierenambulance is uiteindelijk ter plekke gekomen en hebben de honden nagekeken. De dieren raakten niet gewond en maken het goed.” Verder was er niemand meer in de woning en raakte dus ook niemand gewond.

De brandweer heeft de woning geventileerd zodat alle rook en giftige stoffen eruit zijn.

Foto’s: Persbureau Heitink