Melding schietpartij blijkt confetti in Velp - GelreNieuws        

Melding schietpartij blijkt confetti in Velp

Geplaatst op 25 september 2021, om 16:20 uur

VELP – De politie is zaterdagmiddag groots uitgerukt na een melding van een schietpartij op Den Heuvel in Velp. Echter bleek het te gaan om afgeschoten confettikanonnen.

Rond 14:50 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer. Een buurtbewoner had naar aanleiding van knallen de politie gebeld. De ingeschakelde agenten kwamen met spoed, in kogelwerende vesten, op de melding af. Ter plaatse werden er twee mannen in de boeien geslagen. Een geparkeerde auto van de mannen werd direct doorzocht. Er werden geen vuurwapens aangetroffen. De mannen hoefden niet mee naar het politiebureau toen bleek dat het loos alarm was. De knallen waren afkomstig van confettikanonnen die werden afgeschoten.

Activiteit vriendengroep
De twee mannen die staande waren gehouden waren samen met vrienden. Zij voerde met een vriendengroep diversen opdrachten uit. De mannen hadden een rally georganiseerd. Hierbij zou de vriendengroep in diversen groepjes door het land trekken om op verschillende plaatsen opdrachten te voltooien. Een van de opdrachten was in Velp, maar liep anders dan gepland.

De betrokken mannen hadden de grote politie-inzet niet verwacht. Zij konden er wel om lachen.

Foto’s: Roland Heitink en Sarina Scheper/ Persbureau Heitink