Zoekactie naar vrouw te water in Giesbeek gestaakt - GelreNieuws.nl

Zoekactie naar vrouw te water in Giesbeek gestaakt

Geplaatst op 9 september 2021, om 12:43 uur

GIESBEEK – Hulpdiensten zijn donderdag rond het middaguur op zoek gegaan naar een vrouw die bij Giesbeek te water zou zijn geraakt. Toen om 14.00 uur niemand was aangetroffen, is de zoekactie gestaakt. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.

Even na 12 uur donderdagmiddag werd er alarm geslagen omdat er mogelijk een vrouw te water zou zijn geraakt bij het Strandpad bij Giesbeek. Kort daarna is een burgernetactie gestart. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat.

Bij de zoekactie zijn duikers van de brandweer ingezet. Ook kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar die was een uur later al weer vertrokken. Een woordvoerder van de brandweer meldt daarbij dat de hulpdiensten toen niet meer uit gingen van een mogelijke redding, maar van een mogelijke berging van een slachtoffer.

Getuigen gezocht
Volgens de brandweerwoordvoerder zou het gaan om een blanke vrouw van rond de dertig jaar oud. Ze heeft een slank postuur en zwart haar. Ze draagt een lange broek en een groen t-shirt. De brandweer riep getuigen op zich ter plaatse te melden of het alarmnummer van de politie te bellen.

Ook wordt een vrouw die zich in het signalement herkent en daar vanmorgen gezwommen heeft en nietsvermoedend naar huis is gegaan, zich te melden.

Sonar
Om twee uur ’s middags is er in de Gieseplas nog niemand aangetroffen, zo meldt de brandweer via Twitter. Toen een laatste poging iemand te vinden niets opleverde, is een sonarboot ingezet. Omdat ook daarbij niemand in het water werd gevonden is de zoekactie gestaakt. Volgens de brandweerwoordvoerder wordt er vanuit gegaan dat er zich niemand in het water bevindt, of dat die nu niet te lokaliseren is.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com