Auto knalt hard op trolleymasten in Arnhem - GelreNieuws.nl

Auto knalt hard op trolleymasten in Arnhem

Geplaatst op 30 oktober 2021, om 11:24 uur

ARNHEM – Op de Johan de Wittlaan in Arnhem, ter hoogte van de Groen van Prinstererstaat, is zaterdagochtend een flinke aanrijding gebeurd, waarna alle hulpdiensten met spoed uitrukten. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder.

Het gebeurde rond 10.20 uur, waarna de politie, twee ambulances, brandweer en de traumahelikopter werden gealarmeerd. Ter plekke bleek het enigszins mee te vallen, want er was geen sprake van een beknelling. Daarom kon de brandweer direct weer retour. Ook de opgeroepen traumahelikopter is gecanceld. De bestuur is door het ambulancepersoneel gecontroleerd en behandeld, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.

Twee trolleymasten geraakt
De politie ter plekke verklaarde dat de bestuurder mogelijk te hard heeft gereden en hierbij de macht over het stuur kwijt raakte. Tijdens het ongeluk heeft de auto twee trolleymasten geraakt, toen hij tot stilstand kwam. ‘Mede dankzij de gordel en de airbags vielen de verwondingen nog mee’, aldus de politie.

Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder. Al het verkeer vanuit het Airborneplein richting Presikhaaf moest via de naastgelegen parallelweg rijden. Ook vijf bussen waren tijdelijk gestremd en konden hun lijndienst enige tijd niet meer voortzetten.

Om ongeveer 11.00 uur was de auto door een berger afgesleept en kom de weg weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Fernando Bot / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com