Brand gesticht in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Brand gesticht in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen

Geplaatst op 15 oktober 2021, om 19:39 uur

NIJMEGEN – Bij het winkelcentrum Dukenburg aan de Zwanenveld 90e straat in Nijmegen is vrijdagavond brand ontstaan in een plantenbak. De brand is aangestoken.

De brandmelding werd rond 19:05 uur gemeld, waarna enkele minuten later werd opgeschaald naar middelbrand. De reden hiervoor was dat er een echtte brand was en het een groot winkelcentrum betreft. Ter plekke bleek een plantenbak in het winkelcentrum in brand te staan. Medewerkers van een snackbar in de buurt hebben twee jongens de brand aan zien steken. Ook was er geen enkele elektra in de buurt van de plantenbak aanwezig wat de brand anders kon veroorzaken.

Aangestoken
De jongens, waarvan er weinig signalement bekend is, droegen een capuchon en liepen nadat ze de plantenbak in brand gestoken hebben, richting het station. Medewerkers van de snackbar hebben direct de brand geblust, desondanks is de plantenbak wel verloren gegaan.

Het brandalarm in het winkelcentrum ging lange tijd af. De brandweer heeft de plantenbak gecontroleerd met onder andere een warmtebeeldcamera, maar kon concluderen dat de snackbarmedewerkers goed werk hadden verricht en de brand volledig uit was. Hierna konden de brandweerlieden weer retour naar de kazerne.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com