Ruim 120 bekeuringen bij grote controle in Arnhem - GelreNieuws.nl

Ruim 120 bekeuringen bij grote controle in Arnhem

Geplaatst op 15 oktober 2021, om 20:14 uur

ARNHEM – In Arnhem heeft de politie en gemeente een grote integrale controle gedaan in het centrum van de stad en in de wijk Spijkerkwartier. Daarbij zijn ruim 120 bekeuringen uitgedeeld, laat de politie weten.

De controles werden gedaan in de middag en avond door bijna 30 politieagenten en handhavers van de gemeente. Daarbij werd alles opgepakt wat niet goed was. Zo zijn er veelal bekeuringen uitgedeeld voor het alcohol drinken op de openbare weg, werden automobilisten gecontroleerd op de Steenstraat en fietsers met een telefoon in de hand bekeurd.

Een vrouw vond het zo nodig om na een controle de agenten uit te schelden voor varkens. Hierop is ze aangehouden voor belediging. Op de Steenstraat zijn veel eigenaren van auto’s op de bon geslingerd vanwege het fout parkeren van hun voertuig. Ze zorgen voor de nodige irritatie en gevaar op de al drukke straat. Daarnaast is er nog een bestuurder gepakt met teveel alcohol op en een bestuurder zonder rijbewijs.

Uit de buurt loven veel positieve reacties op de aanpak van de overlast en dat kregen agenten ook meervoud te horen. In het verleden werd het ook wel de ‘Hyena-actie’ genoemd, maar echter heet het tegenwoordig gewoon een integrale controle. Ze deden een vergelijkbare controle ook al eerder dit jaar.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com