Meisje belandt in ziekenhuis na krijgen XTC-pillen: “Het scheelde niet veel”

Geplaatst op 25 oktober 2021, om 14:55 uur

EDE – Een 14-jarige meisje heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen nadat ze twee zware XTC pillen had gekregen in Ede. Dat maakt de politie maandag bekend.

Het incident begon op 27 september tussen 14:30 uur en 15:00 uur op de Oranjelaan ter hoogte van de school. Een 14 jarig meisje fietste daar en werd aangesproken door twee licht getinte mannen van ongeveer 19 jaar oud. Ze vroegen aan het meisje of zij twee vitaminepillen wilde hebben. Het meisje is gestopt en heeft de ‘vitamine’ pillen aangenomen. De mannen zijn vervolgens doorgelopen richting de Nassaulaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het meisje is doorgefietst en heeft de twee blauwe diamantvormige pillen ingenomen met Energy drank. Ze is later die dag met spoed opgenomen in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het bleken XTC pillen te zijn, hoogstwaarschijnlijk Punisher xtc pillen. Deze Punisher xtc pillen zijn extra sterk.

Met het meisje gaat het inmiddels weer goed, maar het scheelde niet veel volgens de artsen in het ziekenhuis. Zij heeft twee weken lang bijna niet kunnen eten en drinken, omdat haar mond van binnen helemaal kapot was van het kauwen hierop, door de werking van de pillen.

De politie maakte het nu bekend omdat ze op zoek naar getuigen die wat meer informatie over deze personen hebben of op een soortgelijk verhaal aanslaan. Heeft u informatie, dan kunt u bellen naar 0900-8844. Blijft u liever anoniem? U kunt dan bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2021484306.

foto boven ter illustratie