Motorblok uit auto geslingerd na mislukte inhaalpoging in Weurt - GelreNieuws.nl

Motorblok uit auto geslingerd na mislukte inhaalpoging in Weurt

Geplaatst op 9 oktober 2021, om 10:52 uur

WEURT – Vrijdagavond is een motorblok uit een auto geslingerd bij een ongeval aan de van Heemstraweg in Weurt.

Rond 22.30 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een ongeval nabij het tankstation. De automobilist reed achter een bus op de Van Heemstraweg toen hij besloot deze vlak voor het tankstation links via de middengeleider in te halen. Direct na de korte middengeleider is er een klein stukje asfalt, waarna een lange middengeleider begint. De bestuurder wilde daar tussen voor de bus weer invoegen maar schatte de snelheid van de bus vermoedelijk verkeerd in.

De auto klapte op de opstaande rand van de middengeleider, werd deels gelanceerd. Hierna werd een varkensrug in de berm uit de grond getrokken en sloeg het voertuig over de kop. De auto kwam naast het fietspad tot stilstand.

De motor van de auto kwam door de klap los uit het voertuig, deze lag voor het voertuig. De bestuurder kwam wonder boven wonder uit het voertuig zonder ernstige verwondingen. De man had niet gedronken en verklaarde te hard te hebben gereden. Het voertuig raakte total loss.

Één weggedeelte was een klein half uur afgesloten voor opruimwerkzaamheden, een berger heeft de personenauto afgesleept.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com