Nijmegenaar blijft voorlopig in de cel na rellen NEC-Vitesse - GelreNieuws.nl

Nijmegenaar blijft voorlopig in de cel na rellen NEC-Vitesse

Geplaatst op 20 oktober 2021, om 17:42 uur

NIJMEGEN – Een 47-jarige man uit Nijmegen blijft tot begin november vastzitten na de rellen zondag in Nijmegen. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag bepaald.

Na de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse braken er rellen uit. De politie verrichte 22 aanhoudingen. Woensdag is besloten door de rechter-commissaris dat de 47-jarige verdachte tot de snelrechtzitting, die op dinsdag 2 november in Arnhem gehouden wordt, in de cel blijft.

Zie ook: FOTOSERIE & VIDEO: Rellen na wedstrijd NEC – Vitesse

Drie andere zijn woensdag vrijgelaten. Het OM werd niet-ontvankelijk verklaard in de zaak tegen een 19-jarige man uit Westervoort, en de vordering van het OM tegen een 20-jarige man uit Afferden is afgewezen. De derde persoon is een 46-jarige Wijchenaar. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten.

Donderdag staan nog drie verdachten van de rellen voor de rechter. Dertien andere verdachten waren al vrijgelaten. 30 november is een zitting voor verdachten die die zaak op vrije voeten mogen afwachten.

De politie sprak eerder over 23 aanhoudingen. Echter bleek één aanhouding niets te maken te hebben met de ongeregeldheden. Dit ging om een bedreiging in de relationele sfeer, in de Nijmeegse wijk Hatert, dichtbij het stadion.

foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com