Noodbevel van kracht in Arnhem: Angst voor ongeregeldheden van Feyenoord-fans - GelreNieuws.nl

Noodbevel van kracht in Arnhem: Angst voor ongeregeldheden van Feyenoord-fans

Geplaatst op 3 oktober 2021, om 18:39 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Op dit moment geldt er een noodverordening in Arnhem. Dit is afgegeven omdat burgemeester Marcouch bang is voor ongeregeldheden van Feyenoord-fans. Feyenoord speelt zondag een wedstrijd tegen Vitesse in het GelreDome.

Burgemeester Marcouch heeft daarom voor de hele zondagavond een noodbevel afgekondigd voor de stad Arnhem. Dit noodbevel geldt tot zeker middernacht. Dat houdt in dat fans van Feyenoord, die zich niet aan de opgestelde regels houdt, uit de stad kan worden gezet.

Gevaar
De wedstrijd tussen de twee voetbalclubs is om 16.45 uur begonnen. Aanleiding voor de maatregel van Marcouch was de aanwezigheid in de binnenstad van Feyenoordsupporters die zich provocerend gedroegen, zo meldt dagblad De Gelderlander. De groep was buiten de buscombiregeling om naar Arnhem afgereisd.

Volgens de burgemeester leert ervaring uit het verleden dat er een zeer groot risico is dat dit gedrag leidt tot verdere ongeregeldheden, ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid. Ook een confrontatie met supporters van de harde kern van Vitesse is uiteraard een gevaar. Dit zou eveneens betekenen dat er een risico is dat inwoners, ondernemers en goedbedoelende bezoekers van Arnhem worden geconfronteerd met agressie en geweld.

Strafbaar
Om die reden moet ieder die zich als Feyenoordsupporter manifesteert, maar niet met de buscombiregeling naar Arnhem is gekomen, de stad onmiddellijk moet verlaten. Het niet opvolgen van dit bevel is strafbaar.

Vitesse speelt op dit moment nog tegen Feyenoord in Arnhem.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com