Vijf personen mishandelen jongen (16) na poging blikje drinken te stelen

Geplaatst op 29 september 2021, om 16:17 uur

OOSTERBEEK – Een jongeman van 16 jaar oud is ter hoogte van de bushalte aan de Utrechtseweg in Oosterbeek mishandeld door een groepje van vijf personen. De politie kwam met meerdere wagens ter plekke bij de Shell in Oosterbeek.

Het gebeurde rond 14.55 uur, waarna meerdere politiewagens zich naar Oosterbeek spoedde. Ter plekke bleek een persoon mishandeld te zijn door een groep van vijf personen. Hij zou in zijn nek zijn geslagen en tegen de benen zijn geschopt. De aanleiding van de mishandeling zou een blikje drinken zijn wat gepoogd is te stelen bij de 16-jarige jongen door die groep van vijf, zo vertellen de moeder van het slachtoffer en wat getuigen. De daders zijn gevlucht, zo meldt de politiewoordvoerder, en nog niet aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Spullen kapot en letsel
De moeder van het slachtoffer werd direct na het incident gebeld. “Ik schrok mij rot, vooral als je ook hoort dat hij door vijf mensen is mishandeld.” De jongeman doet aangifte bij de politie. Hij heeft onder andere zijn telefoon kapot evenals zijn horloge. Hij liep licht letsel op aan de mishandeling, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De daders zouden bekenden zijn van school en zij zijn gevlucht in een lijnbus, zo vertelt de moeder van het slachtoffer.

foto’s: Persbureau Heitink