Aanhouding na brand bij Pluryn in Oosterbeek, gevel ontzet - GelreNieuws.nl

Aanhouding na brand bij Pluryn in Oosterbeek, gevel ontzet

Geplaatst op 9 november 2021, om 21:52 uur

OOSTERBEEK – Op de Hartensteinlaan in Oosterbeek brak dinsdagavond brand uit bij de locatie Pluryn van Jan Pieter Heije stichting, een orthopedagogisch behandelcentrum.

De brandweer rukte iets na 21.00 uur uit voor de brand op de eerste etage. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De politie bevestigd dat er één persoon is aangehouden en zijn betrokkenheid bij de brand wordt onderzocht. Onderzoek zal de oorzaak moeten vaststellen. Bij de brand is ook een knal waargenomen. De kozijn en de gevel zijn licht ontzet en het pand is woensdagavond gesloten en wordt donderdag bij daglicht beoordeeld hoe groot de schade is. De bewoners zijn door Pluryn elders ondergebracht voor de nacht.

Er wordt in de buurt veel gespeculeerd en gevraagd of dit dezelfde bewoner is als de eerdere brand. De woordvoerder van de brandweer bevestigd dat dit niet zo is. “Deze brand en de brand in september hebben geen verband met elkaar, afgezien dat de locatie hetzelfde is.”
Op 6 september dit jaar was hier ook al een brand. Toen brandde er een kamer volledig uit en raakte er daarbij twee personen gewond. De brand bleek later te zijn aangestoken.

Foto Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com