Bestelbus staat op kantelen na eenzijdig ongeval in Oosterbeek - GelreNieuws.nl

Bestelbus staat op kantelen na eenzijdig ongeval in Oosterbeek

Geplaatst op 13 november 2021, om 09:27 uur

OOSTERBEEK – Zaterdagochtend is een busje tegen een talud van een fietspad gecrasht en nog maar net niet gekanteld. Het gebeurde op de Utrechtseweg in Oosterbeek, ter hoogte van de Wolfhezerweg.

Omstreeks 08:00 uur gebeurde het ongeval. Omstanders belden direct 112, waarna de politie, ambulance en brandweer met spoed uitrukten. Ter plekke bleek dat de bestelbus een verkeerslicht met daarbovenop een lantaarnpaal heeft geramd, welke kapot is geraakt. De wegbeheerder gaat de schade repareren. Een passant is door de politie gevraagd om te helpen met het regelen van het verkeer, omdat andere agenten druk bezig waren.

Agressief
De bestuurder vertoonde vrij agressief gedrag, maar wat hiervan de oorzaak is, blijft vooralsnog onbekend. Hij moest onder bedwang worden gehouden door meerdere agenten. Ter plekke werd niet duidelijk dat de bestuurder onder invloed zou zijn. Mogelijk kan het ook een medische oorzaak hebben dat de man zo agressief was, zo meldt de politie ter plekke. “Intern letsel kan eventueel ook ervoor zorgen dat men agressief gedrag laat zien.” De ambulance ging met spoed, onder begeleiding van agenten, naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren, waarna de bus later weer wordt afgesleept.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com