Marcouch reageert na onrustige nachten in Geitenkamp: “Alles wat in mijn macht ligt, zal ik gebruiken” - GelreNieuws.nl

Marcouch reageert na onrustige nachten in Geitenkamp: “Alles wat in mijn macht ligt, zal ik gebruiken”

Geplaatst op 12 november 2021, om 15:05 uur

ARNHEM – De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch gaat ‘stevig ingrijpen’ om de onrust op de Geitenkamp te beteugelen, zo meldt dagblad De Gelderlander. Hij denkt aan maatregelen zoals onder andere huisbezoeken, cameratoezicht en extra handhaven. “Alles wat in mijn macht ligt, zal ik gebruiken.”

De burgemeester noemt de recente vernielingen en het afsteken van zwaar vuurwerk in de volkswijk ‘volstrekt onacceptabel’. Woensdag- en donderdagnacht zorgden tientallen jongeren voor onrust, maar de burgemeester ontvangt naar eigen zeggen al twee weken meldingen van overlast. “Er is donderdagnacht met vuurwerk naar handhavers van de gemeente gegooid, die gelukkig niet gewond zijn geraakt. Ontoelaatbaar wat er is gebeurd”, zegt hij vrijdagmiddag in een reactie. Vermoedelijk gaat het om illegaal vuurwerk.

ZIE OOK: Zwaar vuurwerk schrikt Arnhemse wijk Geitenkamp op

“We weten ze te vinden”
Marcouch zegt bij De Gelderlander dat voor een deel in beeld is wie de daders van woensdag en donderdag zijn. “Ze zijn nog niet allemaal bij ons bekend, maar daar komen we achter. We sporen alle raddraaiers op. We weten ze te vinden, en dat weten ze zelf ook. Mijn inspanningen zijn er op gericht om te zorgen dat de daders de feestdagen, waaronder kerst en oud en nieuw, niet thuis vieren, maar in een politiecel.”

Verder doet hij een oproep aan de ouders van de jongeren: “Let op je kinderen, want daar ligt primair de verantwoordelijkheid. Meld wat je weet en ziet, eventueel anoniem. Laten we schouder aan schouder staan om deze gevaarlijke toestanden te voorkomen.”

Foto en video: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com