Amfetamine gevonden na inval door zwaarbewapende agenten met pantserwagens - GelreNieuws.nl

Amfetamine gevonden na inval door zwaarbewapende agenten met pantserwagens

Geplaatst op 21 december 2021, om 19:12 uur

LUNTEREN – Na de inval op een terrein in Lunteren heeft de politie amfetamine gevonden, zo vertelt de politiewoordvoerder tegenover De Gelderlander. Hier zou de drugs worden verwerkt in pillen.

Afgelopen zondag zette de politie de Dienst Speciale Interventies (DSI) in. De DSI zette twee zware, gepantserde voertuigen in. De gepantserde voertuigen van de DSI, een zogenaamde BearCat en een Bear, zijn het terrein aan de Klomperweg in Lunteren opgereden omdat daar mogelijk een drugslab zat. “We zijn op basis van informatie en onderzoek de locatie in Lunteren binnengevallen.” Zo vertelt de woordvoerder tegenover De Gelderlander. Tientallen agenten namen deel aan de actie, waaronder medewerkers van de DSI en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO). Dit laatste is een afdeling die gespecialiseerd zijn in het ontmantelen en ontruimen van drugslabs.

Meer onder de advertentie

Allerlei risico’s
De politiewoordvoerder legt tegenover de krant uit waarom er zo zwaar is ingezet: “Operators van de DSI zijn uitgerust om veilig op te treden in situaties waarvan je niet weet wat je gaat aantreffen. Daarnaast was er informatie dat er mogelijk verbogen ruimtes waren op een groot en onoverzichtelijk terrein. En de informatie die voorhanden was, kon ook duiden op de aanwezigheid van giftige chemicaliën met alle risico’s van dien. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en gebruik gemaakt van hun expertise. We weten namelijk dat in het algemeen achter ondermijnende criminaliteit als deze zware criminelen kunnen zitten.” Uiteindelijk hebben tientallen agenten van onder andere de DSI het twee woningen doorzocht en de schuren op het terrein. Één man is aangehouden.

De aangehouden man is de bewoner van het terrein. Hij wordt verdacht vanwege de aanwezigheid van drugs en het bewerken van de drugs.

Zie ook: FOTO SERIE: Grote inval in vermoedelijk drugslab: politie zet zwaar materieel in

foto’s en video: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com