Bestelbus in brand, naast geparkeerde Tesla zwaar beschadigd - GelreNieuws.nl

Bestelbus in brand, naast geparkeerde Tesla zwaar beschadigd

Geplaatst op 7 december 2021, om 04:59 uur

NIJMEGEN – De hulpdiensten moesten in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2.00 uur uitrukken voor een bestelbus die in brand stond aan de Prof. Van der Veldenstraat in Nijmegen.

De brand had de hele voorkant van het bestelbusje in de greep: het motorblok is compleet uitgebrand, ook het interieur stond ook behoorlijk in lichterlaaie. De laadruimte van het bestelbusje was daarentegen leeg, deze ruimte had maar weinig schade. De brandweer heeft het raam moeten intikken om het vuur te kunnen blussen.

Tesla
Naast het bestelbusje stond ook een Tesla. Door de brand raakte de zijkant van de tesla zwaar beschadigd. Een aantal plastic onderdelen zijn door de hitte weggesmolten. Ook het laadkabel raakte door de hitte behoorlijk verschroeid. De brandweer probeerde daarop contact met het bedrijf van de laadpaal op te nemen om de laadpaal uit veiligheidsredenen uit te schakelen. Na bijna een half uur was het niet mogelijk de laadpaal uit te schakelen. Er wordt op een latere moment nog een keer na de laadpaal gekeken.

De politie start een onderzoek en brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com