Brandweer stuit op foutgeparkeerde auto’s en gebruikt sirene om bewoners te wekken - GelreNieuws.nl

Brandweer stuit op foutgeparkeerde auto’s en gebruikt sirene om bewoners te wekken

Geplaatst op 4 december 2021, om 13:42 uur

DUIVEN – In de nacht van donderdag op vrijdag is de brandweer van Duiven uitgerukt voor een autobrand aan de Poggenbeekstraat in Duiven. De brandweer had moeite de locatie te bereiken door verkeerd geparkeerde auto’s. Brandweerlieden hebben de bewoners “wakker getoeterd” zodat ze hun auto’s gingen verplaatsen.

De brandweer kreeg de melding rond 00:25 uur, waarna ze met spoed naar de straat reden. Omstanders hadden het vuur met een kleine brandblusser al snel weten te doven. Echter voordat de brandweer ter plekke kon komen, stuitten ze op een heel ander probleem.

“Bewoners wakker getoeterd met de sirene”
De brandweer had heel veel moeite de te bereiken omdat veel auto’s verkeerd geparkeerd stonden, in een al relatief smalle straat. In die smalle straat stonden auto’s ook nog eens dubbel geparkeerd. Hierdoor waren ze genoodzaakt de sirene aan te moeten zetten om de bewoners “wakker te toeteren”, zo schrijven ze op Facebook. Bewoners werden met de sirene gewekt om hun auto snel te verplaatsen om de weg voor de brandweerauto vrij te maken. De brandweer roept op: “Wees bewust waar jij je auto parkeert en ga altijd na of er nog hulpdiensten kunnen passeren.”

Uiteindelijk bleek deze brand mee te vallen en hoefde de brandweer alleen een nacontrole te doen, dit mede dankzij snelle handelen van omstanders met de brandblusser. :Aangezien de brand aan de achterzijde van het voertuig is ontstaan, sluit de politie brandstichting niet uit.” Aldus brandweer Duiven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com