Cel en tbs voor ‘eersteklas klootzak’ die 17-jarige mes op keel zette bij overval in Duiven - GelreNieuws.nl

Cel en tbs voor ‘eersteklas klootzak’ die 17-jarige mes op keel zette bij overval in Duiven

Geplaatst op 8 december 2021, om 19:18 uur

foto: Patrick ApenhorstDUIVEN – Een 27-jarige man die op 12 september vorig jaar een 17-jarige overviel bij een bakkerij in Duiven moet vooral behandeld worden voor verslaving én voor een psychische stoornis. Dit meldt de Gelderlander.

Dat staat in de uitspraak van de rechtbank in een strafzaak tegen de man. Hij moet anderhalf jaar de cel in, waarna een tbs-behandeling volgt. De man is het eens met de uitspraak. Hij noemde zichzelf een ‘eersteklas klootzak’ bij de behandeling van de strafzaak, twee weken geleden. Aldus de Gelderlander. De man vindt de uitspraak naar wens omdat hij zegt veel baat te hebben bij gesprekken met de gevangenispsychiater. Hier zou hij zichzelf voor het eerst blootgeven en praten over zijn trauma’s.

De man pleegde een overval op een bakkerij in Duiven. Hierbij zette hij een mes op de keel van een 17-jarig meisje die op dat moment daar werkzaam was. De man ging er met een paar honderd euro vandoor beschrijft de Gelderlander.

Met het getroffen meisje gaat het nog steeds niet goed. Zij heeft nog steeds last van de gebeurtenis. Zij durft niet meer in de winkel te werken. Ook slaapt zij slecht, is zij bang in het donker en is zij het vertrouwen in mensen grotendeels verloren. Op school heeft het meisje ook moeite.

De man geeft aan spijt te hebben van de overval. Hij zegt zich ook te schamen. ‘Ik verdien straf’.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com