Fietser gewond na aanrijding met auto: vermoedelijk iemand door rood gereden - GelreNieuws.nl

Fietser gewond na aanrijding met auto: vermoedelijk iemand door rood gereden

Geplaatst op 21 december 2021, om 12:48 uur

NIJMEGEN – Dinsdagochtend heeft er een ongeval plaatsgevonden op het Takenhofplein in Nijmegen. Hier botsten een auto en een fietser tegen elkaar. De fietser raakte gewond.

Het gebeurde rond 08:00 uur. Op het plein vond een aanrijding plaats tussen een jonge fietser en een auto. De fietser wilde de Wijchenseweg oversteken bij de oversteekplaats met verkeerslichten. De auto reed op de Wijchenseweg in de richting van Wijchen. Na de botsing stopten meerdere automobilisten om te helpen. Na behandeling door het ambulancepersoneel is de jonge fietser naar het CWZ ziekenhuis vervoerd.

Rode verkeerslicht genegeerd?
De politie heeft één rijstrook afgesloten waardoor er tijdelijke de nodige verkeershinder was. De oorzaak van het ongeval is ter plekke niet duidelijk geworden, maar mogelijk is iemand door het rode verkeerslicht gereden. De politie kon ter plekke niet bevestigen of iemand het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Wel hebben agenten meerdere getuigen gehoord.

De fiets van de jongeman is met de politie mee. De auto raakte aan de grille beschadigt en had wat deuken op de motorkap. Tegen 08:40 uur was de weg weer volledig vrij.

foto’s: Jesse van den Hater / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com