Flinke aanrijding op N224, mogelijk door flitser - GelreNieuws.nl

Flinke aanrijding op N224, mogelijk door flitser

Geplaatst op 23 december 2021, om 12:47 uur

EDE – Op de Verlengde Arnhemseweg (N224) heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden, waarbij twee busjes op elkaar botsten. Één van de busjes schrok vermoedelijk van de flitser aldaar en wilde volgens omstanders hard remmen.

Op de N224, vanuit Arnhem gezien net na Planken Wambuis, gebeurde rond 10:40 uur het ongeval. De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen omdat de deuren van de zwaar beschadigde auto’s niet geopend konden worden. Uiteindelijk slaagden de inzittenden er zelf in om zelfstandig uit de voertuigen te komen. Daarna haalde de brandweer nog de polen van de accu’s af om het voertuig veilig te stellen. Uiteindelijk is één persoon, de bestuurder van de zwarte auto, gewond geraakt en moest vervoerd worden naar het ziekenhuis.

Flitser
Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog niet bekend. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie komt ter plekke om onderzoek te doen. Een flitser die daar stond te flitsen is een mogelijke oorzaak, zo geven omstanders aan. “Één van de betrokken bestuurders van het ongeval had de aanwezige flitsauto opgemerkt, trapte hard op de rem en slipte vervolgens. Hierna botste deze op een tegemoetkomende auto.” Op het wegdek staan ook de nodige remsporen. Mogelijk was het wegdek nog deels glad onder de bomen van de ijzel, waardoor de remactie niet ging zoals bedoeld. De VOA onderzoekt deze theorie.

Alhoewel de weg afgesloten is voor verkeer, hebben zeker twee automobilisten via het fietspad geprobeerd langs de plek van het ongeval te manoeuvreren. Zij hebben een bekeuring gekregen.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com